Subsidies en financiële voordelen van een renovatievloer.

Een renovatievloer is niet alleen een slimme keuze voor comfort en duurzaamheid, maar vaak óók financieel interessant. In veel gevallen kun je namelijk gebruik maken van subsidies. Maar hoe werkt dat precies? En waar moet je op letten als werkvoorbereider of aannemer? We leggen het je uit in duidelijke taal, zonder ambtelijke rompslomp.

Waarom zijn er subsidies voor renovatievloeren?

De overheid stimuleert verduurzaming. En terecht: oude vloeren zijn vaak slecht geïsoleerd en zorgen voor warmteverlies, kou en vochtproblemen. Door deze te vervangen door een moderne renovatievloer met isolatie, verbeter je direct de energieprestatie van de woning. Dat levert dus niet alleen een comfortabele woning op, maar ook lagere energiekosten én minder uitstoot.

Om die redenen bestaan er landelijke én lokale regelingen die renovatie van de vloer financieel ondersteunen, zeker als isolatie onderdeel is van het plan.

Daarnaast kunnen subsidies en speciale financieringsregelingen ervoor zorgen dat de investering in een renovatievloer sneller wordt terugverdiend. De overheid en verschillende instanties stimuleren duurzame verbouwingen, waardoor je in sommige gevallen een deel van de kosten vergoed kunt krijgen.

De SL-combinatievloer en Cassettevloer zijn renovatievloeren van Havebo die in aanmerking komen voor subsidie. Lees alle subsidie voordelen op onze subsidie en certificeringen pagina.

Welke subsidies zijn er mogelijk?

De meest relevante regeling voor renovatievloeren is de ISDE: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing van de RVO. Deze subsidie is bedoeld voor isolatiemaatregelen in woningen. Laat je als particulier of VvE een vloer isoleren met minimaal 2,5 m² oppervlakte én voldoet de vloer aan de minimale isolatiewaarde (Rd ≥ 3,5), dan kom je mogelijk in aanmerking.

Let op: het moet dan wel gaan om een bestaande vloer, geen nieuwbouw. En de aanvraag moet ná uitvoering worden ingediend, mét factuur en foto’s. Meer info vind je op de ISDE-pagina van de RVO.

Daarnaast zijn er soms regionale subsidies of leningen beschikbaar via gemeentes of energieloketten. Denk aan het duurzaamheidsfonds van een provincie, of aan gemeentelijke regelingen bij grootschalige wijkrenovaties.

Waar moet je op letten bij subsidie?

Subsidie klinkt aantrekkelijk, maar de voorwaarden zijn vaak streng. Een paar belangrijke aandachtspunten:

Particulier of zakelijk?

De ISDE geldt voor particuliere woningeigenaren en VvE’s, maar niet voor aannemers of ontwikkelaars. Toch kun je als bouwer wél het verschil maken door deze info op tijd met je klant te delen. Dat wordt gewaardeerd én kan de deal versnellen.

Hoe helpt Havebo bij subsidie?

Wij zijn geen subsidieadviseur, maar wél jouw praktische sparringpartner in de voorbereiding. Zo helpen we je:

op zoek naar vrijblijvend advies voor jouw Renovatievloer?

Neem vrijblijvend contact met ons op en een van onze experts naar de mogelijkheden voor jouw project.